Leer levellen met zorgprofessionals en cliënten

Beveiliging logo

De norm

Leer de norm vaststellen in elke situatie en omgeving.

Beveiliging logo

Verdacht gedrag

Leer afwijkend en verdacht gedrag herkennen.
Beveiliging logo

Criminele cyclus

Leer denken als een crimineel en terrorist.

Werken als beveiliger in de zorg?

Het is een trend van de afgelopen jaren, maar sinds Corona is de vraag in de zorg steeds groter geworden. Personeelstekorten, zorgverleners die steeds vaker te maken krijgen met agressie en daar niet voor getraind zijn. Resultaat? Steeds vaker wordt er een beroep gedaan op beveiligers om te ondersteunen op woongroepen.

Beveiligers die in burger (zonder uniform) zorgpersoneel ondersteunen in de begeleiding van cliënten. Helpen met aankleden, samen activiteiten doen op dagbesteding en in situaties waarin de spanning toeneemt, een stap naar voren durven te zetten om het zorgpersoneel te helpen.

null

Wil jij leren pedagogisch werken?

Lees dan vooral door. Want speciaal voor jou hebben we deze cursus Zorgassistent ontwikkeld! 

Maar nog even een belangrijke note vooraf: Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor beveiligers die ondersteunen op woongroepen in de begeleidingsvorm met cliënten. Wil je geüniformeerde werkzaamheden verrichten in de zorg bijvoorbeeld voor in het ziekenhuis of voor een GGZ-instelling, dan adviseren we je de cursus: Beveiliger in de zorg.

Beveiligers beheersen over het algemeen veel competenties die in de zorg meer dan welkom zijn. Beveiligers zijn flexibel, hebben goede sociale en communicatieve vaardigheden en zijn stressbestendig. Maar uit praktijkervaringen van zorginstellingen komt vaak één belangrijk aspect naar boven dat ontbreekt bij beveiligers. De pedagogische kant van de zorg. In de zorgen geen sprake van verdachten maar cliënten. Een bokkepoot aanbrengen bij een cliënt is not-done en in tegenstelling tot een escalatie in de horeca, kan een escalatie in de zorg wel 30 minuten duren.

In deze cursus leer je hoe jij je het beste kan manoeuvreren binnen een zorginstelling. Gaan we het hebben over veelvoorkomende ziektebeelden (o.a. autisme,  borderline) en agressie-regulatie problematiek bij cliënten. Leer je verschillende begeleidingsvormen, gaan we het hebben over het toedienen van medicatie en hoe je rapporteert in de zorg (zodat jij levelt met de zorgmedewerkers).

Wij gaan jou tijdens de cursus niet voeden met informatie, maar juist de toegevoegde waarde op die informatie ga je bij ons leren. Niet continu luisteren naar een suffig verhaal van je docent maar leren door zelf te doen

Daarnaast krijg je gratis toegang tot onze online community. In onze community kan je met gelijkgestemden in contact komen die ook de cursus PreSpot volgen. Zo kan je met elkaar sparren, andere cursisten helpen en natuurlijk geholpen worden. Kom je er niet uit met het leren of heb je een vraag over een specifiek hoofdstuk of onderwerp? Onze helpdesk is 7 dagen per week geopend! 

Een aantal voordelen voor je opgesomd:

  • Leer pedagogisch werken
  • Van beveiliger naar zorgassistent
  • Ideaal voor ZZP'ers die hun werkzaamheden willen uitbreiden
  • Begeleiding door erkende docenten
  • Gratis toegang tot onze online community

Super waardevolle cursus

Henk Smit- Smit Security BV

Super waardevolle cursus

Jan Smit- Smit Security BV

Super waardevolle cursus

Gerard Smit- Smit Security BV

Hieronder alles in een notendop:

Beveiliging logo

Cursus Zorgassistent

Geen beveiliger meer maar zorgassistent. In de cursus leer je alle basisvaardigheden die belangrijk zijn om te werken als beveiliger in de zorg. De cursus is ideaal geschikt voor ZZP-beveiligers of beveiligingsbedrijven die hun werkzaamheden in de zorg willen uitbreiden! 

Krijg meer verdieping in zorgwerkzaamheden, zorg dat je kan levelen met je collega begeleiders en leer hoe je het vertrouwen van een cliënt kan krijgen.

Beveiliging logo

Leerdoelen

De cursus bestaat uit twee dagen. Een dag theorie en de andere dag praktijk. De volgende thema's komen aanbod tijdens de cursus:

- Praktische basishandelingen
- Algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL)
- Pedagogisch werken
- Medicatie
- Omgang met een cliënt
- Communicatietraining (lage ee)
- Verschillende ziektebeelden
- Agressie in de zorg en het deëscaleren van escalaties
- Immobiliseren van een cliënt
- Werken met dagprogramma's
- Rapporteren in de zorg

Beveiliging logo

2-daagse cursus

Om je een goede inleiding te geven in de zorg, hebben we zeker twee dagen nodig. Op de eerste dag gaan we samen het theoretische fundament bouwen. Een volwaardig zelfstandige begeleider ga je niet worden na deze dag, maar zeker een zorgprofessional die een volwaardig begeleider begrijpt en goed kan ondersteunen in zijn werkzaamheden.

Tijdens de tweede dag gaan we dat theoretische fundament uitbouwen met praktische skills - we duiken de praktijk in. Je gaat medisch rapporteren, krijgt communicatietraining en leert omgaan met agressie van een cliënt.


Ben je klaar met de theorie? Dan kan je via het leerplein inschrijven op een van de praktijktrainingen. Kan je een specifieke datum niet? Geen probleem! We bieden minstens 6 praktijktrainingen per jaar. De praktijktrainingen worden gehouden in Groningen en staan voor 2022 gepland op:

- zaterdag 22 januari 2022
- zaterdag 16 april 2022
- zaterdag 23 juli 2022
- zaterdag 22 oktober 2022

Tijdens de praktijk ga je onder begeleiding van een docent de straat op en opzoek naar echte situaties. Je bezoekt o.a. het Centraal Station, een drukke winkelstraat, een grote winkel en de wekelijkse markt. Tijdens deze bezoeken draai je verschillende casuïstiek.

Beveiliging logo

Beschikbare data

 We bieden minstens 6 cursusmomenten aan per jaar. De cursussen worden gehouden in Groningen en staan voor 2022 gepland op:

- 15 en 16 januari (zaterdag / zondag)
- 9 en 10 april (zaterdag / zondag)
- 16 en 17 juli (zaterdag / zondag)
- 15 en 16 oktober (zaterdag / zondag)

€ 555,-
€ 495,-

Tweedaagse Cursus Zorgassistent

Je investering voor de cursus Zorgassistent bedraag geen € 555,- maar slechts € 495,- incl. btw! En de lunch? Die verzorgen wij.

Bonus #1: Toegang totdat je geslaagd bent (t.v.w. € 397,-)

Het doel van de cursus PreSpot is dat je gaat slagen voor je certificaat. Maar dat is niet het belangrijkste doel, wij willen namelijk dat jij de kennis en vaardigheden die je opdoet in je eigen praktijk weet toe te passen. Daarom geven we jou de gelegenheid om de praktijktraining nog een keer te volgen op het moment dat de docent of jij niet helemaal zeker is over je kennis en vaardigheden.


Jij kunt bij een geringe twijfel aan je kennis of vaardigheden kosteloos nog een keer deelnemen aan een van de praktijktrainingen!

Super waardevolle cursus

Henk Smit- Smit Security BV

Super waardevolle cursus

Jan Smit- Smit Security BV

Super waardevolle cursus

Gerard Smit- Smit Security BV

Start nu direct met de cursus!